"ЩЪРКЕЛИТЕ НА ДЕЛИОРМАНА"


15 декември 2023 - зала 1 - 19:00 часа

"ЩЪРКЕЛИТЕ НА ДЕЛИОРМАНА"
 

Театралната постановка е по разкази на писателя д-р Хасан Ефраимов. Драматизацията и режисурата са дело на Надя Асенова, сценографията и костюмите са на Тодор Райков, музикалната обработка е на Лия Иванова, за сценичния бой отговаря Камен Иванов

С участието на: Камен Иванов, Иван Иванов, Веселин Борисов, Бисер Маринов, Евгени Стефанов, Николай Сяров, Яцек Янков, Гюнеш Моканов, Зехти Бамов, Таня Карбова, Ралица Нейкова, Виолета Желязкова, Цветана Радушева, Невена Денчева, Росица Кехайова, Ивайло Сяров и Иво Стоянов.

Продуцент: Театрално - музикален център Разград

"Били ли сте в Делиормана? Приказно е: луната е огромна, природата е омагьосваща, а хората... Ето, за хората е нашето представление.

„Щъркелите на Делиормана" е театрално пътешествие по три разказа на добруджанския автор д-р Хасан Ефраимов.

Това са три легенди за Бея и неговото село, които разказват за любовта, за предателството, за грешките, за добрите дела, но най-вече – за Надеждата. Надеждата – кой я носи, кой я праща, как ни докосва тя. Дали не е просто погалване от птиче крило – хем красиво, хем крехко, хем мъдро...

Малко по радичковски, малко по хайтовски, предимно по ефраимовски, ще Ви водим в този разказ. Ще бъдем сред житата на полето, ще надникнем в бейските сараи, ще приседнем в кафенето на Кьор Мемиш и ще слушаме амуджите и техните раздумки.

Всъщност, „Щъркелите на Делиормана" е една приказка за възрастни (разбира се и за деца), но при всички случаи е нещо, което ще запомните. Защото такива са легендите за Делиормана, написани от Хасан Ефраимов и ще оживеят на сцената на зала 1 във Фестивален и конгресен център в морската столица.

Подарете си този спектакъл, ние Ви очакваме!"

Надя Асенова

Партньори и приятели