ПРЕДСТАВЛЕНИЕ И ПОЛОВИНА

Драматичен театър – Варна, Основна сцена

Сцени и пространства

Международният театрален фестивал „Варненско лято”


Международен театрален фестивал Варненско лято - 2023

ОСНОВНА ПРОГРАМА: БЪЛГАРСКА СЕЛЕКЦИЯ

1 юни   19:00 ч.                    

Драматичен театър – Варна, Основна сцена

Театър „Българска армия“

ПРЕДСТАВЛЕНИЕ И ПОЛОВИНА

Сценарий и режисура: Стоян Радев

Сценография и костюми: Нина Пашова
Хореография: Теодора Попова
Музикален съпровод: Михаил Шишков
Вокален педагог: Христо Сарафов
Музикален консултант: Дони – Добрин Векилов
Участват: Анастасия ИнгилизоваАнтоанета Добрева – НетиГергана ДандановаГергана ПлетньоваЕвелин КостоваЕлена РайноваЕли КолеваЛара ЗлатареваЛуизабел НиколоваМеглена КараламбоваМимоза БазоваПламена ГетоваРадосвета ВасилеваСтефка ЯнороваМихаил Шишков

Времетраене: 120 мин. 

Музикално-театралният спектакъл „Представление и половина“ е по текстове на действащите лица – всички четиринайсет актриси от трупата на театъра „Българска армия“. Заглавието е намигване към легендарния филм на италианския режисьор Федерико Фелини „Осем и половина“, в който живот и кино, фикция и реалност се преплитат в едно. Стоян Радев иска да отбележи 60-годишнината от излизането на филма с представление за безкрайната игра на отражение между театъра и живота.

След края на поредното представление актрисите остават в театъра. Те не искат да напускат сцената и на нея нахлува техният живот. Представлението ни разхожда из техни преживявания и размисли. Те отвеждат в свят, наречен „реалност“, както и в онази половина, наречена душа, талант и вдъхновение. 

„Представление и половина“ се случва като празнична церемония, в която актрисите разказват лични истории, забавни анекдоти, танцуват и пеят известни музикални хитове,   за да ни накара да възприемем по различен начин както сцената, така и живота и връзката между тях. 

Билети: 40 лв., 35 лв., 30 лв., 25 лв. (за учащи се и пенсионери)

Фотограф: Борис Урумов 

Партньори и приятели