Дни на НУИ „Добри Христов“ - Варна, дават сцена на младите таланти

facebook thumb

Дни на НУИ „Добри Христов“ - Варна, дават сцена на младите таланти

Началото сложи на 7 декември пъстър фолклорен концерт в Градската художествена галерия. Предстоят рецитали, камерни концерти, изложба.

Финалът на дните е на 14 декември с Галаконцерт в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Много празнично настроение носят в последния месец на годината Дните на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” - Варна, в които младите таланти от елитното варненско училище застават пред публика със своите постижения. Емоционално беше началото на поредицата от артистични събития - на 7 декември с шарен фолклорен концерт в Градската художествена галерия на Варна.

Разнообразни са предстоящите събития, в които се представят различни области от творческата палитра на училището.

На 11 декември от 17 ч. в Концертната зала на НУИ “Добри Христов” ще бъде клавирният рецитал "Пианото пее и танцува", на който млади инструменталисти ще представят пиеси за пиано, вдъхновени от песента и танца.

На 12 декември от 18 ч. в Градската художествена галерия ще музицират солисти и камерни състави.

На 13 декември ще се изявят учениците от специалностите, свързани с изобразителните изкуства. В 12 ч. в Галерия “Коридора” в училището ще бъде открита празнична изложба-базар.

Кулминацията на дните ще бъде завършващият Галаконцерт на 14 декември в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. С него ученици и учители ще отбележат патронния празник на училището - рождената дата на великия варненски музикант и общественик - Добри Христов. На голямата сцена ще излязат състави и солисти, готвили се дълго за този представителен спектакъл - Младежки симфоничен оркестър, Духов оркестър, Камерен оркестър, Китарен ансамбъл, Гайдарски оркестър, Народен оркестър и хор, Акордеонен ансамбъл, както и танцови формации от специалности "класически танц" и "български танци".

Билетите за Галаконцерта са по 5 лв. и могат да се купят от Билетния център и сайта на Фестивалния и конгресен център:

Всички останали събития от Дните на НУИ “Добри Христов” са с вход свободен, а от легендарното Музикално училище канят варненци да споделят духа на празничност с младите таланти.


Последни новини

XX ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВАРНА 2024

XX ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВАРНА 2024 Елена Башкирова преди първата си среща с варненската публика на откриването на Европейския музикален фестивал Варна 2024: ...

Прочети още

„Аз съм българче“ - концерт на „Варненско лято за деца“ от образователния модул на ММФ "Варненско лято"

Българската музика и танц ще бъдат във фокуса на спектакъла на младите таланти от НУИ „Добри Христов“ н а 24 март, неделя, от 11 часа във Фестивалния...

Прочети още

Пролетен салон на изкуствата 2024

На 12 март отваря врати традиционната инициатива на Община Варна Пролетен салон на изкуствата. Форумът всяка година поставя начало на сезона на културните събития в морската ст...

Прочети още

Виртуозите на Миланската Ла Скала в съвместен проект на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято”

Виртуозите на Миланската Ла Скала в съвместен проект на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято” Камерният състав на великия италиански орк...

Прочети още

Партньори и приятели