London Community Gospel Choir

Фестивален и конгресен център – Варна

Сцени и пространства

Фестивален и конгресен център Варна


London Community Gospel Choir за първи път в България с послание за любов и единство

Възможност да танцуваме, пеем и се усмихваме с госпъл, джаз,соул, реге….
London Community Gospel Choir са добре познати с техните силно въздействащи спектакли, с песни, които вдъхновяват и докосват сърцата на аудиторията.

Можем да ги чуем в някои от най-обичаните и известни филми като „Наистина любов“ и „Цар Лъв“, пели са на „Уембли“ преди футболни финали, на знаменития фестивал в Гластънбъри, на церемонията по връчване на наградите „Грами“, записвали са с Пол Макартни, Адел, Джеймс Браун, Елтън Джон, Мадона, Пинк, Джъстин Тимбърлейк, редовно имат концерти в престижната Роял Албърт Хол и, разбира се, има ли бляскаво събитие в британското кралско семейство – London Gospel Community Choir са там. Тяхното изпълнение на „А Life Lived With Grace” при отбелязването на платинения юбилей на Елизабет II на трона е гледано от близо 1 милиард зрители. Те са водещата госпъл формация в Европа, а британската преса ги определя като „любимия хор на нацията“. Именно London Gospel Community Choir ще закрият подобаващо богатата музикална програма на „Варненско лято“ 2023.

 

Създаден през 1992, London Community Gospel Choir бързо израства до водеща госпъл формация в Европа и в момента е един от най-търсените и активно концертиращи по целия свят хорове.

Пели са на стадион Уембли преди големи футболни финали, на церемонии по връчване на наградите Грами, на емблематичния фестивал в Гластънбъри; изнасят редовно самостоятелни концерти в престижната Роял Албърт Хол.

Няма важна церемония в британския кралски двор без тяхно изпълнение – неслучайно ги определят като “любимия хор на нацията”. Участието им при бляскавото отбелязване на платинения юбилей на трона на кралица Елизабет ІІ, когато заедно с Грегъри Портър изпълняват „А Life Lived With Grace”, както и „Keep Moving” и “Sun In the Rain”, e гледано от близо един милиард зрители.
London Community Gospel Choir може да бъде чут в някои от знаковите филми в историята на киното като „Цар Лъв“ и „Наистина любов“, записвали са с Пол Маккартни, Елтън Джон, Джеймс Браун, Мадона, Адел, Ани Ленъкс, Род Стюарт, Джъстин Тимбърлейк, Сам Смит, Пинк. Неотменна част са от големите музикални телевизионни формати, както и от музикалните и филмови церемонии във Великобритания като Brit Awards, наградите BAFTA, The Voice.

Създател и основен двигател на London Community Gospel Choir е Базил Мийд, той събира певци от различни страни, на различна възраст, с различен път в музиката и създава уникалната звучност, която поставя хора на голямата световна сцена.
За своя 30-годишен юбилей през 2022 London Community Gospel Choir организира мащабен концерт, по време на който 30 хора от цял свят пеят заедно. Събитието е вписано в книгата на рекордите Гинес като най-масовото едновременно хорово госпъл изпълнение в историята.

Партньори и приятели