БОЖЕ МОЙ от Теа Денолюбова

Ретро клуб / във ФКЦ - Варна

32. МЕЖДУНАРОДЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“

ОСНОВНА ПРОГРАМА: БЪЛГАРСКА СЕЛЕКЦИЯ
 
Народен театър „Иван Вазов“

БОЖЕ МОЙ от Теа Денолюбова

Сценичен вариант и постановка: Стоян Радев
Художник: Елица Георгиева
Звукова картина: Стоян Радев
Драматург на постановката: Мирела Иванова
Моноспектакъл на Христо Мутафчиев
 
Времетраене: 90 мин.
 
Самотен мъж на маса в бара се обръща към останалите посетители. Оказва се, че барът е на Юда, а мъжът е Христос. Или поне така твърди. Защо? Какво иска да постигне, ако е Той наистина?Текстът е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за актьора Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова.
 
В „Боже мой“ публиката попада в обстановка, максимално приближаваща се до тази в пиесата, в близост до актьора. Неговият персонаж е изпълнен сякаш с божествена сила или пък е самият Божий син, който истински се удивява на умението на хората да се справят с живота. Как носят невидимите си кръстове?
 
„Боже мой“ е вторият моноспектакъл на популярния актьор Христо Мутафчиев след „Плач на ангел“ (МТФ „Варненско лято“ 2021), създаден отново съвместно с режисьора Стоян Радев.
 
„Екипът на спектакъла ви кани на един топъл, откровен разговор по най-дълбоката тема, която търси отговори в сърцето и ума на всеки човек. Разговор с усмивка и сълза, с ирония и състрадание.“ Стоян Радев
 
Номинация за награда „Икар“ 2024 за драматургичен текст за Теа Денолюбова
 
Спектакълът не се препоръчва за лица под 14 г.

Партньори и приятели