"Балкански синдром“

Основна сцена, Драматичен театър "Стоян Бъчваров" 

Сцени и пространства

Театрално-музикален продуцентски център


11 февруари, 19 ч., Основна сцена
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" 

"Балкански синдром“ е спектакъл за последния етап на българския път към новия по-добър свят. Едно надсмиване над поредната ни неразбория, но и обяснение в любов към драмата на обикновения човек – вечната жертва на безкрайния социален експеримент. Станислав Стратиев задава наистина важните за нацията ни въпроси: Кои сме... Защо сме такива... Накъде отиваме... Ще пребъдем ли... Защото обича и до края си вярва в якото, упорито, неизтребимо и здраво племе, преминало Дунав, хванато за опашките на дребните си кончета.
 
За да вървим напред, съвременници мои, е добре често да се оглеждаме в неговите текстове; да се равняваме по националните идеи и идеали на големите ни автори; да премисляме пътя и посоката си с техните герои; и да се посмеем, но и да състрадаем и помечтаем малко с тях.
 
Недялко Делчев, режисьор
 
 
БАЛКАНСКИ СИНДРОМ по Станислав Стратиев

Сценичен вариант и постановка: Недялко Делчев
Сценография и костюми: Петър Митев
Хореография: Татяна Соколова
Музика: Пламен Мирчев-Мирона
Фотография: Момчил Михайлов Студио
Трейлър: Венцислав Тодоров

Участват: Мариан Бачев, Венцислав Петков, Дона Вълова, Евгения Явашева, Ивайло Драганов, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Катерина Борисова, Кадри Хабил, Кристиана Ценкова, Крум Берков, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Милен Димитров, Надя Банчева, Тодор Лазаров, Ясена Господинова и със специалното участие на Георги Мамалев

Партньори и приятели