Заклеваш ли се в децата?

ФКЦ, зала 1

Сцени и пространства

Фестивален и конгресен център Варна


"База Х" представя:

„Заклеваш ли се в децата?"

Тя е психолог, той е юрист. Те са двойка колкото влюбена, толкова и суеверна. Една вечер се заклеват, че ще си бъдат верни десет години, в името на децата си. 

Времето минава и краят на този „срок на вярност" наближава. А с него идва моментът за истината - колко тежи да кажеш „заклевам се"?

Докато се подготвят да преминат този дългоочакван крайъгълен камък и демонстрират чиста съвест, морал и благоприличие, съмнението и на двамата започва да прозира все повече. Пречупвайки морала по своя си начин, двойката влиза в една спирала от лъжи, от която излизането е почти невъзможно. 

Новата пиеса на Саломе Льолуш „Заклеваш ли се в децата?" ни отвежда в ситуации, които са толкова неразрешими, колкото и истински. Защото са част от реалността на романтичните отношения днес.
В главните роли влизат Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които са двойка и извън сцената. Актьорският състав допълват Лидия Василева и Даниел Кукушев.
Режисьор е Крис Шарков, а сценограф - Ванина Цандева.

След успеха на „Това не го казвай!" с Теодора Духовникова и Захари Бахаров това е втората пиеса на френската авторка Саломе Льолуш, която излиза на българската театрална сцена. Комедията вълнува със своята актуалност и с пикантното си чувство за хумор. Текстът е жив, изненадващ, интелигентен, а актьорите се надпреварват в един безкраен двубой на малки тайни и големи лъжи.

Автор: Саломе Льолуш

Режисьор: Крис Шарков

Сценограф: Ванина Цандева

Участват: Весела Бабинова, Владимир Зомбори, Лидия Василева, Даниел Кукушев

Партньори и приятели