Танцът Делхи

http://viafest.org
Със субтитри на английски език

Сцени и пространства

Международният театрален фестивал „Варненско лято”


ОСНОВНА ПРОГРАМА БЪЛГАРСКА СЕЛЕКЦИЯ  & ПРОГРАМА ШОУКЕЙС


3 юни, 19:30 – 21:30, Основна сцена
4 юни, 18:00 – 20:00, Основна сцена

Народен театър „Иван Вазов“
ТАНЦЪТ ДЕЛХИ
от Иван Вирипаев
постановка: Галин Стоев
участват: Владимир Карамазов, Елена Телбис, Радена Вълканова, Радина Кърджилова, Светлана Янчева, София Бобчева 

„Танцът Делхи“ се състои от седем едноактни пиеси, построени около една тема с нейните вариации. Мястото на действието и героите остават едни и същи: в чакалня на болница шестима души губят или печелят любим човек, плачат, смеят се, обичат, предават се един друг, спорят и се примиряват. В сърцето и на седемте истории е скрит един мистичен танц, който завинаги бележи онзи, който го е видял. В този танц се разтварят всички непримирими противоречия на живота. Режисьорът Галин Стоев наслагва различните, често взаимно изключващи се гледни точки към една и съща ситуация, поставяйки действието като протичащо на снимачна площадка. Въздействащата актьорска игра и музика повеждат съзнанието на зрителя във въображаемия „танц Делхи“. 

След успешна кариера и широко признание, което постигна като режисьор в България и Европа, Галин Стоев стана директор на Националния театър в Тулуза, Франция. Той отново създава вълнуващ спектакъл-събитие на сезона едновременно с мащабен размах и внимание към детайла, проницателен и чувствен поглед към човешките отношения.

Награда „Икар“ 2018 за режисура (Галин Стоев), за водеща женска роля (Радина Кърджилова), за поддържаща женска роля (София Бобчева) и за сценография (Никола Тороманов)

Номинация за наградата „Икар“ 2018 за водеща женска роля (Радена Вълканова) и за майсторско техническо осъществяване

Номинация за наградата „Аскеер“ 2018 за най-добро представление

Със субтитри на английски език.
Снимка: Гергана Дамянова 
Билети: 22, 20, 18, 15 лв.

Партньори и приятели