STARRY NIGHT project

Фестивален и конгресен център

Европейски музикален фестивал Варна 2020

25 март 2020 - зала 1 - 19:00 часа

STARRY NIGHT project

АЛЕКСЕЙ ГЕРАСИМЕЦ, перкусии
саксофонен квартет „Сигнум”  
Блаж Кемперле, сопран саксофон
Хайрапет Аракелян, алт саксофон
Алан Лужар, тенор саксофон
Гуерино Белароса, баритон саксофон

Европейският музикален фестивал  Варна започва на 25 март  с един иновативен музикален проект, който ще привлече вниманието на почитателите на crossover музиката. Непосредствено след световната премиера в Берлин,едни от най-адмирираните млади европейски музиканти – виртуозите от саксофонен квартет „Signum“ и мултиперкусионистът Алексей Герасимец ще представят във Варна своя нов съвместен проект.  Тяхната звездна нощ – Starry Night е вдъхновена и черпи енергия не само от култовата творба на Винсент ван Гог, но и от композиции, посветени на космическите явления и звуци.


Централната тема в междузвездното  пътешествие  на музикантитее преминаването на границите.Алексей Герасимец и четиримата от „Signum“ обичат да разчупват бариерите между концертно изпълнение и забавно представление, между стилове и жанрове, между композиция и импровизация. Те създават невероятни звукови пейзажи, впускайки се вмеждузвездно проключение, подобно на героите от Star Trek.


Starry Night започва с класиката от началото на ХХ век - „Планетите“ на Холст, продължава със съвременните творби на Алексей Герасимец и Стив Мартланд. Публиката във Варна ще чуе новата ,специално композирана за музикантите пиеса на новозенландския композитор Джон Псатас. Космическите саунд тракове на Джон Уилямс се срещат с рок звездите Pink Floyd и AC/DC. Концертната галактика е оформена от театрално поставени произведения ("Лошо докосване" от Кейси Канджелоси).

Партньори и приятели