Симфоничен концерт

Адрес: пл. Независимост 1, Варна 9000, България
Билетна каса (основна сграда): 052 66 50 22
Email: opera@tmpcvarna.com
www.opera.tmpcvarna.com
Основна сцена на ДТ Стоян Бъчваров

Сцени и пространства

Театрално-музикален продуцентски център Варна


РОМАН ФЕДЧУК ОТНОВО ВЪВ ВАРНА С ЦИГУЛКА „ГУАРНЕРИ“ ОТ XVIВЕК

21 октомври -19.00 часа - Основна сцена на ДТ Стоян Бъчваров

Симфоничен концерт с диригент Станислав Ушев!

Солист - Роман Федчук (цигулка)

В програмата: Концерт за цигулка и оркестър №4 от Н. Паганини, Сюита "Порги и Бес" от Дж. Гершуин, два прелюда за цигулка и оркестър от Дж. Гершуин, Мазурка оп.49 от А. Дворжак, фрагменти из музиката към филма "Цигулар на покрива" от Джери Бок.
С участието на Оркестър на Държавна опера Варна

Варненските меломани ще имат възможността да се насладят за втори път на майсторството на именитият цигулар Роман Федчук, проф. по цигулка в Държавната консерватория в Пилзен – Чехия.Той идва във Варна с уникат, изработен от Джузепе Гуарнери в Златния век на лютиерството, както наричат XVIвек.

Самият Николо Паганини, "Цигуларят на дявола", е покорявал света с "Гуарнери". А сред бългapите, които свирят на безценни инструменти от голямата Кремонска школа (HиĸoлoAмaти, ДжyзeпeГyapнepи и AнтoниoCтpaдивapи), са MинчoMинчeв и MилaГeopгиeвaсъс „Cтpaдивapиyc“, Васко Василев с „Амати“ и BecĸoEшĸeнaзи с „Гyapнepи дeл Джeзy“.

В Симфоничния концерт на 21 октомври във Варненската опера ще имаме редкия шанс да се насладим на брилянтния звук на „Гуарнери“, в изпълнение на Роман Федчук и това несъмнено ще бъде изключително събитие.

Партньори и приятели