ОТВОРЕНА БРАЧНА ДВОЙКА

Понеделник, 15/03/2021г.
Начален час: 19:00
Фестивален и конгресен център

Сцени и пространства

Фестивален и конгресен център Варна


15 март 2021 г - 19:00 часа - зала 1 на ФКЦ

ОТВОРЕНА БРАЧНА ДВОЙКА

комедия от Дарио Фо и Франка Раме
Режисьор: Андрей Калудов
Музика: Дони
С участието на: Мая Бежанска, Пьотр Кшемински, Пламен Иванов
 
Дарио Фо, този магьосник на италианската комедия и неговата съпруга Франка Раме, са създали нов шедьовър на семейните страсти и неразбории. Наистина ли, за да се носят тежките окови на брака са нужни не двама, а трима души? Какво е съпругата – приятел, грижовник, майка или… просто любима? Самочувствието на мъжа винаги се е ласкаело от това да притежава много жени. Не като семейство, не като брак и дом, а като завоевание. Но парадоксът на пиесата е, че инженер Манфреди счита това за най-висша проява на уважение и обич към собствената си съпруга. Неговата философия за отворената брачна двойка трябва да се изпробва на практика. А на прекрасната и предана съпруга Антония е отредена ролята на опитно зайче, на обучавана ученичка в „модерните” съвременни връзки мъж-жена. Животът, обаче, е винаги готов да поднесе своите изненади. И те понякога са смешни до припадък, друг път тъжни до сълзи. И накрая, както винаги се случва това, което най-малко очакваме.

И то е на финала на спектакъла на Шуменския драматично-куклен театър „Отворена брачна двойка” от Дарио Фо и Франка Раме.

Постановката е дело на Андрей Калудов, сценографията на Диляна Асенова, песента е написана и изпълнена от ДОНИ. Голямата изненада е гастрола в ролята на Антония на актрисата МАЯ БЕЖАНСКА, известна ни от сериала „Домашен арест”, станала любимка с изпълненията си от малкия екран. Нейни партньори са младите актьори ПЬОТР КШЕМИНСКИ и ПЛАМЕН ИВАНОВ.

Партньори и приятели