МОМЧЕТО ОТ ПОСЛЕДНИЯ ЧИН

http://viafest.org

Сцени и пространства

Международният театрален фестивал „Варненско лято”


ОСНОВНА ПРОГРАМА БЪЛГАРСКА СЕЛЕКЦИЯ

9 юни, 19:00 – 20:50, Сцена Филиал

Драматичен театър – Пловдив 
МОМЧЕТО ОТ ПОСЛЕДНИЯ ЧИН
от Хуан Майорга
режисьор: Крис Шарков 
участват: Стефан Вълдобрев, Боряна Братоева, Димитър Николов, Димитър Банчев, Симеон Алексиев, Красимира Кузманова

„Умна, язвителна и проницателна“ – така пресата определя пиесата „Момчето от последния чин“ (2006) на световноизвестния автор Хуан Майорга. Тя му носи поредната награда за сценични изкуства в Испания „Макс“ и добива широка популярност покрай филма на френския режисьор Франсоа Озон „В къщата“, който я взима за основа. 


17-годишният Клаудио се промъква в дома и живота на семейството на негов съученик, под предлог, че му помага с училищните задачи. Но скритата му цел е да го наблюдава и да пише за него като домашна работа за часовете по литература. Новооткритото писателско воайорство обаче скоро излиза извън контрол. В съчиненията на своя необичаен ученик учителят по литература Херман провижда талант, който му напомня за изоставените амбиции на писател. Въпреки притесненията на младата му съпруга, той насърчава художествените опити на Клаудио. Момчето все повече навлиза в живота на двете семейства, което довежда до непредвидими и непреодолими последствия… 


„Момчето от последния чин“ е най-новият, стилен и убедителен спектакъл на режисьора Крис Шарков по съвременна пиеса. Той се вмъква под кожата на автора и заедно с него изследва воайорската природа на всяко творчество и играта на власт в човешките отношения. С ролята си на Клаудио Димитър Николов се нарежда сред най-обещаващите млади актьори на съвременната сцена. 
    
Билети: 15, 12, 10 лв.
Фотограф: Георги Вачев

Партньори и приятели