Моят Ленард Коен

Драматичен театър - основна сцена

Сцени и пространства

Театрално-музикален продуцентски център


„Моят Ленард Коен“
Концерт-трибют

Най-доброто от Ленард Коен е представено както не сте го чували досега. Публиката ще се наслади на сърцераздирателната „Suzanne”, емблематичната “Towerofsong”, чувствената „I’myourman”, апокалиптичната “Future”, великата “Hallelujah”, лиричната „Inmysecretlife” и още много от любимите парчета на иконичния творец.

Австралийският музикант Стюарт Д‘Ариета(вокали и пиано) и неговата група инструменталисти представят в креативни аранжименти най-емоционалните песни на великия Ленард Коен – поет, композитор и изпълнител от музикалния авангард на 20 век.
Легендарният канадец покорява света с поезията в текстовете си, любовните си мелодии и дълбокия си баритонов глас. Роден в семейство на еврейски интелектуалци, Коен от ранна възраст се насочва към музиката и поезията, но и към теологията, която оставя отпечатък в цялото му творчество. То по особен начин обединява литература, митология и музика, за да се превърне в негов неповторим почерк. Освен с множество награди за различни албуми и постижения, през 2010-та, шест години преди смъртта му, Ленард Коен е удостоен и с Грами за цялостно творчество. Неговата “Hallelujah” се смята за една от най-влиятелните и най-изпълнявани песни в историята на музиката с над 300 кавър версии, направени от музиканти в цял свят.
Стюарт Д‘Ариета има внушителна кариера като изпълнител, композитор и музикален директор с изяви от Ню Йорк до Токио. От три десетилетия той прави свой прочит на творбите на някои от най-великите музиканти на нашето време: Том Уейтс, Джон Ленън, Ранди Нюман. Концертът му, посветен на музиката на Ленард Коен, пътува на турнета във Великобритания, Германия и препълва Операта в Сидни в родната му Австралия.
Всички песни на Ленард Коен умеят да докосват едновременно най-тъмното и най-светлото в човешката душа. Концертът надскача типичната Коенова меланхолия и успява да се превърне в музикален разказ за живота на артиста и историите зад песните му.
„Д‘Ариета притежава всичко необходимо, за да съживи музиката на Коен: дълбок, сякаш
пропит с уиски глас, отлична техника на пианото и силна харизма“. (The Plus Ones – Sydney)
 
„Определено си струва да се чуе и види, най-вече заради възможността да се насладите на
живо на изпълненията на Стюарт Д’Ариета” (Australian Arts Review)
 
“Техните изпълнения на най-хубавите песни на Коен са смели, дръзки и звучат фантастично“
(SG Fringe)
 
“Д’Ариета е еднакво добър като певец и като артист на сцената” (Daily Telegraph)
„Прекрасен изпълнител и страхотна банда… очаквайте забързан ритъм, очаквайте танго и
тексаско звучене, хард рок и достатъчно близост със стила на самия Коен, за да си тръгнете
удовлетворени, изненадани и развълнувани“ (Fringe Review)
 
„Моят Ленард Коен“ е спектакъл за стари и млади фенове на Коен, едновременно интимно
изживяване и страхотно забавление“ (Beat Magazine)

Партньори и приятели