КРАЛЯТ-ЕЛЕН


Сцени и пространства

Международният театрален фестивал „Варненско лято”


ОСНОВНА ПРОГРАМА: БЪЛГАРСКА СЕЛЕКЦИЯ

11 юни (понеделник), 20:30 – 22:30, Сцена Филиал

Театър Азарян
КРАЛЯТ-ЕЛЕН
по Карло Гоци
трaгикомична театрална приказка в три действия
в спектакъла са използвани цитати от произведения на Федерико Фелини, Емир Кустурица и Том Стопард 
сценична версия и постановка: Анастасия Събева
участват: Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, Елена Нацариду, Калина Георгиева, Ненчо Костов и Стелиан Радев


Представлението „Кралят Елен“ привлече вниманието с креативността, ентусиазма, енергията и разностранните изпълнителски умения на неговия млад екип. Анастасия Събева се обръща към очарователната пиеса на венецианския аристократ граф Карло Гоци, в която той редува реалистични и приказни импровизационни сцени в стила на комедия дел арте, следвайки възгледа си, че смисълът на театъра не е да отразява живота, а да оживява света на фантазиите. 

На сцената се появява трупа пътуващи актьори, които с артистичност и изобретателност  разказват за приказния свят на измисления град Серендипо, където тайно заклинание позволява на душите да сменят телата си.  Всеотдайните актьори играят по няколко роли, пеят и свирят, изпълняват танцови и акробатични номера. Резултатът е вълнуваща, забавна и неподправена романтична театрална приказка за възрастни в добрите традиции на игровия театър.

Номинация „Икар“ 2018 за поддържаща мъжка роля (Боян Арсов)


снимка: Орлин Огнянов 

Билети: 15, 12, 10 лв.

Партньори и приятели