Festivallinks - артистичен обмен

Двор на Археологическия музей 

Сцени и пространства

Община Варна


Festivallinks преставя 
Aртистичен обмен с фестивалите
Sorru in Musica  и
International Bach Festival /IBF/ Gran Canaria

Й.С. Бах и Астор Пиацола

Бертран Сервера – цигулка
Красимир Щерев - цигулка 
Михаел Гилер – виола 
Таня Лоренцо – сопран
Патриция Робаина - клавесин
Сантяго Симадевиля – бандонеон
Маргарита Калчева – контрабас
Надежда Енчева  -обой
Божидар Пенев – цигулка 
Марина Винокурова - цигулка
Ваня Николчева- виолончело

Bach & Piazzolla

Концерт на открито, част от съпътстващата програма на Международният музикален фестивал "Варненско лято".
Музикалното събитие в двора на Археологическия музей на Варна е част от дейностите по реализацията на проект CECULT2018/COOP1/ Festivallinks финансиран по програма „Творческа Европа“ 2014-2020, подпрограма „Култура”, направление „Европейско сътрудничество”, по покана за проектни предложения EACEA 32/2017 в помощ на музикалните фестивали да се справят с нарастващото предизвикателство за развитието на публиката.

Основната цел на проекта Festivallinks е да помогне фестивалите - партньори да се справят с нарастващото предизвикателство за развитието на публиката.

Участващите в проекта фестивали са Холандският фестивал Bach, Дордрехт, фестивал Silence от Финландия, фестивал Sorru in Musica от Корсика, Международен музикален фестивал “Варненско лято” от Варна, България и Международен фестивал Bach от Канарските острови. Водещият партньор по проекта е иновативната културна агенция LUSTR, специализирана в развитието на публики, базирана в Амстердам, Холандия.

Партньорите в проекта си сътрудничат в достигането на целта да бъдат по-устойчиви и способни да достигнат до нови, по-широки и по-разнообразни публики.

Уникалният процес за постигане на тази цел съчетава обмен на творчески и организационни практики между партньорите с обширни научни изследвания.

В резултат проектът цели да укрепи потенциала не само на участващите партньори, но и на европейския класически музикален сектор и неговата публика като цяло.

Направените изводи, натрупаният опит и обмен на практики ще доведат до създаване на инструментариум за развитие на публиката, който може да бъде използван и от други музикални фестивали.

Постигнатият напредък може да бъде проследен на интернет страницата на проекта www.festivallinks.eu

Партньори и приятели