Пучини 100 - Премиера "Бохеми" със Соня Йончева

Вторник, 06/08/2024г.
Начален час: 21:00
Летен театър

Сцени и пространства

Летен театърОпера от Джакомо Пучини

Диригент Кръстин Настев
Адаптация Ада Гурра
Коопродукция с Национална опера и балет на Албания

В ролите:
МИМИ Соня Йончева
МЮЗЕТА Илина Михайлова
РОДОЛФО Рейналдо Дроз
МАРСЕЛ Свилен Николов
ШОНАР Пламен Димитров
КОЛИН Деян Вачков

Хор и оркестър на Държавна Опера Варна

През 2024 година музикалният свят отбелязва 165 години от рождението и 100 години от смъртта на великия Джакомо Пучини, безсмъртен с изключителните си творби. Държавна опера Варна се включва в честванията със специална селекция от емблематични заглавия на композитора.


Несъмнено една от най-красивите опери на Пучини, „Бохеми“ разказва историята на двама млади влюбени на фона на най-романтичния град – Париж.  Вторият за сезона спектакъл на Пучиниевата класика идва с участието на звездното сопрано Соня Йончева. Мимѝ от „Бохеми“ е ролята, с която тя дебютира в Метрополитън опера през 2014 г., а след това покорява Миланската Скала, Парижката опера и много други световни сцени.


Световната критика нарича превъплъщението на дивата „съвършената Мимѝ“ заради впечатляващите височини и богатия тембър на певицата в комбинация със силното актьорско присъствие. Режисурата е на албанката Ада Гура, а оркестъра на Държавна опера Варна дирижира Кръстин Настев.

Всички, закупили VIP билети на цена от 150,00 лв., ще могат да се включат в специалната среща-коктейл със Соня Йончева, която ще се проведе на 9 август от 19 часа на сцена Ротонда във Варненската опера. Почитателите на звездното сопрано ще имат възможност да закупят дискове с изпълненията на певицата и книгата ѝ „15 огледала“, в която са представени емблематични нейни роли.

Партньори и приятели